Doulatjänster

Vad är en födseldoula?

Genom att agera som en erfaren guide, tillhandahåller en doula sin kunskap om förlossning och bekantskap med sjukhusets regler och rutiner till föräldrar som utforskar sina förlossningsalternativ. Detta gör det möjligt för dem att fatta välgrundade beslut som är rätt för deras familj.

Jag finns där bredvid dig och din partner under hela förlossningen och erbjuder emotionellt stöd, massage och icke-medicinska smärtlindringsmetoder för att hålla den födande modern bekväm och fokuserad under hennes förlossning. Som födseldoula stöttar jag också partnern och är medveten om att ingenting kan ersätta den kärlek och förståelse som partnern har för den födande modern. Sammantaget strävar jag som doula efter att skapa en fridfull och trygg miljö för födelsen av er nya bebis.

8 sätt jag stöttar dig under din födsel

Stöd i planering och förlossningsbrev

Under graviditeten är det viktigt att reflektera över dina önskemål för födseln. Jag hjälper dig att planera och stöttar dig i att skriva ett tydligt förlossningsbrev där viktig information tas med. Jag guidar dig även i att läsa och ta ställning till sjukhusrutiner.

Emotionellt stöd före och under födseln

Mina klienter uppskattar min närvaro och förmåga att förstå deras behov. Genom uppmuntran, stöd och kunskap från olika födslar kommer du att känna dig trygg och kunna fokusera på din kropp.

Fysiskt stöd under födseln

Jag är utbildad i rebozoteknik och hjälper dig att hantera intensiteten av födseln. Med min röst guidar jag dig, masserar din rygg, applicerar tryck på viktiga punkter och hjälper dig att byta till mer bekväma och produktiva positioner. Jag finns vid din sida tillsammans med din partner/stödperson och hjälper dig genom varje sammandragning. Jag använder också akupressur, som kan ge smärtlindring, lugn och främja en mer effektiv förlossning. Det är en säker och ofarlig metod.

Skapa en oxytocin-vänlig miljö

Skapa en oxytocin-vänlig miljö: Din förlossningsmiljö påverkar din födsel och din totala upplevelse. Jag skapar en lugn och trygg miljö som främjar frisättningen av ditt kärlekshormon oxytocin. Med dämpat ljus, musik, lugnande doftoljor, massage och affirmationskort på väggen skapar vi en atmosfär som hjälper dig att slappna av och känna dig trygg.

Stöd för din partner att stötta dig bättre

Inför en födsel kan din partner känna sig osäker. Jag ersätter inte din partner, utan jag stöttar din partner för att denne ska kunna stötta dig på ett mer effektivt sätt.

Ta hand om dina grundläggande behov

Mitt i en födsel är det lätt att glömma bort viktiga saker som att äta, dricka vatten och gå på toaletten. Jag påminner dig och hjälper dig att ta hand om dessa behov. Min närvaro ger även din partner möjlighet att ta hand om sina egna grundläggande behov utan att känna skuld över att lämna dig ensam.

Påminner dig om dina önskemål i din förlossningsplan

Jag är väl insatt i din förlossningsplan och kommer att se till att dina önskemål uppfylls så långt det är möjligt.

Hembesök efter födseln - Prata igenom och processa födseln

Hembesök efter födseln - Prata igenom och bearbeta födseln: Vi går igenom din födsel, du får berätta om dina upplevelser, fylla i eventuella minnesluckor och bearbeta och processa din födelseupplevelse.

Google omdöme

‘’Att ta hjälp av doula Ruth under min graviditet och planerade kejsarsnitt var en ovärderlig och livsförändrande upplevelse. Ruth är otroligt empatisk och omtänksam. Hon skapade redan vid första mötet en trygg och lugn atmosfär. Det kändes tryggt att bolla tankar och idéer med henne. Jag tyckte det var svårt att ta hjälp då jag inte riktigt visste exakt vad jag behövde eller skulle behöva längre fram i graviditeten men med Ruth var det helt okej. Hon gick igenom och förklarade processen och vi gjorde därefter en planering. Ruth checkade genom hela processen regelbundet in och kollade hur jag mådde samt om jag behövde något under tiden mellan våra träffar.

Ruth var professionell och kunnig. Hon hade en djup förståelse för graviditetens och förlossningens fysiologi och emotionella utmaningar. Hon var tillgänglig för att svara på alla mina frågor och oro, och hon delade med sig av sin kunskap och erfarenhet för att hjälpa mig fatta informerade beslut.

Ruths professionella och empatiska support var avgörande för en positiv och minnesvärd förlossningsupplevelse. Hennes närvaro skapade en varm och stödjande atmosfär i operationssalen, vilket var mycket värdefullt för mig. Under själva kejsarsnittet gav Ruth mig fysisk och emotionell support. Hon hjälpte mig att hantera min ångest och rädsla genom att hela tiden prata med mig och informera om vad som hände. Ruth var tillbaka på BB dagen efter förlossningen för att avlasta och stötta. Även flera veckor efter fortsatte Ruth checka in och kolla hur allt gick.

Jag rekommenderar Ruth till alla som söker en omtänksam och erfaren doula. Tack för att du fanns där för mig och min dotter under denna speciella tid!’’ Samrawit

‘’Hade förmånen att ha både Opokua och Ruth på min andra förlossning. Opokua var min klippa under hela första och andra fasen, hon hjälpte mig att fokusera, andas och tro på mig själv. Det hann bli fyra personalskift under min utdragna förlossning och utan Opokua hade jag nog brutit ihop. Hon var min stabila fasta punkt som lät mig vara i min ”bubbla” trots att det blev ca 8 personer som avlöste varandra under förlossningens gång. Mot utdrivningsskedet hade Opokua varit med i mer än 15 timmar och var tvungen att åka hem till sin egna bäbis. Ruth kom då som en ängel från klar himmel och tog över. Det kändes inte alls konstigt utan helt naturligt att Ruth skulle vara med på sista biten. Hon förstod direkt vad det var jag behövde och coachade mig vidare fram tills bäbisen äntligen var i min famn. Hon stannade även en bra bit in efter själva förlossningen också då både jag och maken kände att vi behövde mer stöd, vilket var fantastiskt. Är supernöjd med upplevelsen och rekommenderar alla att anlita Opokua och Ruth till sin förlossning, det emotionella stödet är ovärderligt!’’ - Olga

‘’Det finns inte ord att beskriva vad Ruth gjorde för min födsel! Men jag ska försöka. Jag var på väg in i otrygghet innan Ruth kom. Så kom hon in. Först förvandlade hon sjukhustoaletten till den mest harmoniska plats. Sedan hade hon förmågan att kombinera det vi pratat om innan och sin egen intuition för att stötta mig genom hela min födsel, som blev en helt magisk upplevelse. Jag kände mig trygg hela vägen, kunde lugnt föda fram min dotter och själv plocka upp henne ur vattnet. Den bästa doula jag kunnat tänka mig och jag önskar att alla kunde få lyckan att ha Ruth hos sig inför, under och efter sin födsel!’’ - Ingrid

‘’Vi hade med doulan Ruth på vår förlossning och jag är jättetacksam för det! Ruth är så lugn och trygghetsingivande, en varm och ljus själ. Jag blev omedelbart lugnare och allt kändes lättare när Ruth var med i rummet. Hon förstod mina behov och kände med mig i min glädje när min dotter äntligen kom till världen. Tack Ruth. ❤️ Jag rekommenderar henne varmt.’’ - Nicole

‘’Jag fick Ruth på min tredje förlossning och det gjorde så stor skillnad för vår upplevelse!!Hon var en så lugn och stödjande närvaro, hon centrerade mig och hjälpte mig under hela processen: före, under och efter. Hon gav så mycket kunskap redan innan förlossningen som gjorde att jag kunde fatta beslut som var mer anpassade till mig. Jag älskade hennes stöd före, under och efter!’’ - Hanna

Black arrow left
Black arrow left

Vad ingår i doulapaketet?

Doulapaketet innehåller stöd och utbildning inför och under födseln

Uppstartsmöte tidigt under graviditeten för att lära känna varandra och gå igenom vad som ingår i uppdraget

Två profylaxkurser á 2,5 h i hemmet under graviditeten, inklusive informationsmaterial

Hjälp att utforma förlossningsbrev

Stöd via telefon, sms, mejl under hela graviditeten

Ett digitalt jourstartsmöte 1h

Jour: 24 h om dygnet från en vecka innan beräknad födsel fram till födseln

Back-up doula dygnet runt under jouren

Ett möte med backup-doula under graviditeten

Stöd per telefon under latensfasen

Närvaro av doula från inskrivning genom hela förlossningen

Ett uppföljande hembesök under den första månaden efter förlossningen

Bärsjal från Coracor

Intimdusch från Plume

Investering:
18 500 kr

Birthworker samarbetar med professionella och erfarna doulor från Swedish Doula Agency. Vi har alltid två doulor på varje uppdrag.

Kontakt

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vad är en postpartumdoula?

De första timmarna och dagarna när man återvänder hem från sjukhuset eller återhämtar sig efter en hemförlossning kan kännas som att kliva in i det stora okända. Även om vänner och utökad familj kan erbjuda stöd är det ofta svårt för dem att ge den kontinuerliga omsorg och stöttning som du kommer att vilja ha och behöva. Att ha en postpartumdoula som är helt dedikerad till att hjälpa till att tillgodose din familjs behov kan ge en nivå av vård som ger dig den sinnesfrid och utrymme som du önskar när du återhämtar dig och knyter an till din nya bebis. Vi tillhandahåller det nödvändiga stödet under denna övergångsperiod.

PÅ DIN SIDA       VID DIN SIDA        TILLSAMMANS HELA VÄGEN

PÅ DIN SIDA       VID DIN SIDA        TILLSAMMANS HELA VÄGEN

PÅ DIN SIDA       VID DIN SIDA        TILLSAMMANS HELA VÄGEN

PÅ DIN SIDA       VID DIN SIDA        TILLSAMMANS HELA VÄGEN

Kraften finns inom mig

Jag är stark

PÅ DIN SIDA       VID DIN SIDA        TILLSAMMANS HELA VÄGEN

PÅ DIN SIDA       VID DIN SIDA        TILLSAMMANS HELA VÄGEN

PÅ DIN SIDA       VID DIN SIDA        TILLSAMMANS HELA VÄGEN

PÅ DIN SIDA       VID DIN SIDA        TILLSAMMANS HELA VÄGEN

Kraften finns inom mig

Jag är stark

Exempel på stöd en postpartumdoula ger:

Bearbeta förlossningen, hantera "baby blues" och jobbiga känslor

Emotionellt stöd i fortsatt föräldrarskap

Amningsstöd och amningsteknik: hur man får amningen att fungera genom att läsa av bebisens signaler

Vardagssupport: stöd i att få vardagen att gå ihop med både bebis, eventuella syskon, dig själv och din partner

Avlastning dagtid: frigör tid med bebis/syskon eller till att vila, sova, handla, städa med mera. (Lite otydligt vad denna avlastning innebär rent konkret. Kan tolkas som att du ska vara barnvakt

Tips och råd om hur vi skapar goda förutsättningar för god sömn och nattrutiner

Spädbarnsskötsel och beteenden bl.a. hur vi knyter an till barnet genom bland annat bärsjal

Avlastning nattetid - frigör tid för en god natts sömn