Ceremonier

Vad är en ceremoni?

En ceremoni är en symbolisk händelse som äger rum vid en speciell tidpunkt i våra liv. Ceremonier kan användas för att markera övergångar i livet, såsom graviditet, födelse, dop, bröllop, födelsedagar, eller postpartumperioden. Dessa händelser är ofta fyllda med ritualer och traditioner som ger dem en djupare mening.

Vad är en Mother blessing ceremoni?

Mother blessing är ett intimt firande inspirerat av forntida Navajo-ceremonin kallad Blessing way. Ceremonin hålls för att förbereda den gravida för hennes kommande födsel. Man samlas för att överösa henne med kärlek, stöd, hyllning och uppmuntran. Födseln ses som en övergångsrit och syftet med ceremonin är att hjälpa kvinnan att känna sig mentalt, fysiskt och känslomässigt redo att föda.

Det är ett firande av graviditet och födsel som en helig och unik resa där kärleksfulla kvinnors kollektiva energi kan hjälpa till att vägleda mamman genom födseln. Mother Blessing är en nutida/modern ceremoni som kan ge kvinnor samma stöd, uppmärksamhet och hyllning som kvinnor i Navajo-traditionen tidigare har delat genom den traditionella Blessing Way-ritualen.

Hur går det till på vår Mother blessing?

Innan ceremonin bjuds det på en välkomstdrink.
Vi börjar med en välkomstdrink och samlas sedan i en cirkel för en soundhealing och meditation. Det skapar en kraftfull, upplyftande, positiv och avkopplande atmosfär och energi för den gravida och hennes vänner. I mitten av cirkeln finns ett vackert altare med blommor, affirmationskort, ljus och feminina statyetter.

Veckor innan ceremonin har gästerna fått information om att förbereda något speciellt - sånger, dikter eller lyckönskningar. till den gravida. Tillsammans binder vi en blomsterkrans med blommor som gästerna har valt speciellt för henne. Den blivande mamman njuter även av ett rogivande fotbad och skön massage.

Under ceremonin delar vi en röd hampatråd och skickar kärleksfulla tankar när vår blick faller på tråden runt vår handled. Det fortsätter tills vi hör glädjande nyheter om barnets födelse, då tas tråden bort.

Vår Mother Blessing-ceremoni sätter kärlek, stöd och gemenskap i fokus, och det är dessa band som vi anser vara mest betydelsefulla för den blivande mamman och hennes nära vänner och familj. Gåvor i form av kärlek och stöd överträffar fysiska presenter. Som ordspråket säger, "It takes a village to raise a child," men denna bygemenskap har gått förlorad i vår moderna kultur. Genom Mother Blessing återförenar vi "byn" och skapar en stark grund av stöd för den blivande mamman när hon tar steget in i föräldraskapet, omgiven av kärlek och kraften av sin "by."

Fysiska presenter ingår inte i ceremonin. Istället är det kärlek, stöd och de starka band som skapas som betonas mest. Precis som ordspråket säger, "It takes a village to raise a child," och vår Mother Blessing återförenar byn och skapar stöd för den blivande mamman.)

Ceremonin avslutas med mat, mingel och fotografering. (Mat ingår inte i priset)

Välkommen att ta kontakt med oss

Vi är flexibla och kan skräddarsy ceremonier efter önskemål

Vad ingår?

Planering
Material
Förberedelser med gästerna
Klangbad
Dekorationer
Fotografering
Blommor
Välkomstdrink
Investering:
4 500 kr
Investering:
3 500 kr

för doulaklienter

Tid

3 timmar

Vad är en postpartumceremoni?

Den mexikanska postpartumritualen, som ofta går under namnet "Closing the Bones-ceremonin" eller "la cerrada del postparto," är en uråldrig praxis med rötter i den traditionella mexikanska barnmorskekulturen. Men liknande metoder och ceremonier utförs av traditionella barnmorskor i många delar av världen.

"Closing the Bones" är mycket mer än bara en ceremoni. Det är ett sätt att stödja kvinnor under deras återhämtningsprocess efter förlossningen, att hylla den fantastiska kapacitet som deras kroppar besitter, och att underlätta reflektion över sin egen födelseupplevelse. Denna ritual skapar ett ögonblick av lugn och meditativ ro mitt i den emotionella berg-och-dalbanan som ofta följer med den tidiga moderskapsperioden. Vad som är särskilt värdefullt är att denna process involverar kvinnans medsystrar, vilket ger en känsla av sammanhang och stöd.

Under en "Closing the Bones"-session upplever kvinnan att hennes energi "förseglas" eller "stängs," vilket bidrar till att återställa balansen efter de djupa "öppnande" som hennes kropp har genomgått under graviditet och förlossning. Det är som att skapa en skyddad, omhändertagen känsla som hjälper nyblivna mödrar att känna sig sammansatta och trygga. Efter förlossningen, när kvinnokroppen har genomgått en intensiv öppning, hjälper "Closing the Bones" till att återställa en känsla av helhet och stabilitet.

Dessutom ger denna ceremoni kvinnor möjlighet att dela sin förlossningsberättelse och eventuella bördor de bär med sig. Att dela dessa erfarenheter med andra kvinnor kan vara en kraftfull och terapeutisk process som bidrar till att minska känslan av ensamhet och isolering som ibland följer med nytt moderskap.

I sammanfattning är "Closing the Bones" en betydelsefull och komplex ritual. Den hyllar moderskapet, främjar helande, och skapar en plats för reflektion och delning, där systerskapet spelar en central roll i att stödja varandra genom moderskapets olika utmaningar.

Vår postpartumceremoni är en fyra timmar lång upplevelse som omfattar fyra steg: massage, örtbad, rengöring och "closing the bones." Denna ceremoni utförs hemma hos den blivande mamman, och det är bra att ha någon som kan ta hand om barnet vid behov, så vi kan ta pauser när det behövs.

Hur går det till på vår postpartumceremoni?

Vi skapar en trygg och fridfull atmosfär för denna ritual i ett varmt och tyst rum. Vi inleder med en stund för att verkligen lyssna in var mamman befinner sig, hur hon mår och reflektera över hennes förlossningsupplevelse – allt som behöver höras

Under ceremonin erbjuds olika ritualer, inklusive en avkopplande massage och ett uppfriskande örtbad. Dessa steg hjälper till att lösa upp eventuella knutar, spänningar, rädslor och den energi som har byggts upp och lagrats i kroppen – en börda som mamman nu behöver frigöra och lindra. Denna process skapar en känsla av ömhet, värme och trygghet som omfamnar henne.

Det avslutande momentet är "closing the bones," där mamman ligger bekvämt på en vadderad yta med ögonen täckta. Vi vaggar hennes kropp med en rebozo, en mexikansk sjal, vilket har en djupt lugnande effekt. Vi hyllar och omfamnar olika delar av hennes kropp – fötter, knän, bäcken, midja, axlar och huvud. Efter denna stärkande ritual kan mamman vila i ett fridfullt utrymme med klangskålar som fyller rummet och främjar total avslappning. När vilan är över, erbjuds mamman en uppfriskande dryck och tid för personlig reflektion över den djupt personliga upplevelse hon just har genomgått. Denna vackra ceremoni avslutas med ögonblick av eftertanke och återanslutning.

Investering:
4 500 kr
Investering:
3 500 kr

för doulaklienter

Tid

4 timmar

We also offer a shorter versions about 2 hours

2 800 kr
2 400 kr

för doulaklienter

Galleri

Black arrow left
Black arrow left

Varför ceremoni?

Jag valde en Mother blessing för att jag ville ha något mer intimt än den typiska babyshowern, som fokuserar mycket på bebis. Jag vill har något djupare som stärkte mig inför förlossningen.

Trygghet eftersom att det var den enda personen i teamet runt oss som vi visste skulle vara med oss oavbrutet hela tiden fram till födelsen. Ovärderligt stöd innan, under och efter förlossningen.

Tryggt, bra pepp och stöd redan hemma när partnern behövde ta hand om äldre syskon.

Avgörande för min möjlighet att vara en närvarande förälder från första stund.

Black arrow left
Black arrow left

Google omdöme

‘’Att ta hjälp av doula Ruth under min graviditet och planerade kejsarsnitt var en ovärderlig och livsförändrande upplevelse. Ruth är otroligt empatisk och omtänksam. Hon skapade redan vid första mötet en trygg och lugn atmosfär. Det kändes tryggt att bolla tankar och idéer med henne. Jag tyckte det var svårt att ta hjälp då jag inte riktigt visste exakt vad jag behövde eller skulle behöva längre fram i graviditeten men med Ruth var det helt okej. Hon gick igenom och förklarade processen och vi gjorde därefter en planering. Ruth checkade genom hela processen regelbundet in och kollade hur jag mådde samt om jag behövde något under tiden mellan våra träffar.

Ruth var professionell och kunnig. Hon hade en djup förståelse för graviditetens och förlossningens fysiologi och emotionella utmaningar. Hon var tillgänglig för att svara på alla mina frågor och oro, och hon delade med sig av sin kunskap och erfarenhet för att hjälpa mig fatta informerade beslut.

Ruths professionella och empatiska support var avgörande för en positiv och minnesvärd förlossningsupplevelse. Hennes närvaro skapade en varm och stödjande atmosfär i operationssalen, vilket var mycket värdefullt för mig. Under själva kejsarsnittet gav Ruth mig fysisk och emotionell support. Hon hjälpte mig att hantera min ångest och rädsla genom att hela tiden prata med mig och informera om vad som hände. Ruth var tillbaka på BB dagen efter förlossningen för att avlasta och stötta. Även flera veckor efter fortsatte Ruth checka in och kolla hur allt gick.

Jag rekommenderar Ruth till alla som söker en omtänksam och erfaren doula. Tack för att du fanns där för mig och min dotter under denna speciella tid!’’ Samrawit

‘’Hade förmånen att ha både Opokua och Ruth på min andra förlossning. Opokua var min klippa under hela första och andra fasen, hon hjälpte mig att fokusera, andas och tro på mig själv. Det hann bli fyra personalskift under min utdragna förlossning och utan Opokua hade jag nog brutit ihop. Hon var min stabila fasta punkt som lät mig vara i min ”bubbla” trots att det blev ca 8 personer som avlöste varandra under förlossningens gång. Mot utdrivningsskedet hade Opokua varit med i mer än 15 timmar och var tvungen att åka hem till sin egna bäbis. Ruth kom då som en ängel från klar himmel och tog över. Det kändes inte alls konstigt utan helt naturligt att Ruth skulle vara med på sista biten. Hon förstod direkt vad det var jag behövde och coachade mig vidare fram tills bäbisen äntligen var i min famn. Hon stannade även en bra bit in efter själva förlossningen också då både jag och maken kände att vi behövde mer stöd, vilket var fantastiskt. Är supernöjd med upplevelsen och rekommenderar alla att anlita Opokua och Ruth till sin förlossning, det emotionella stödet är ovärderligt!’’ - Olga

‘’Det finns inte ord att beskriva vad Ruth gjorde för min födsel! Men jag ska försöka. Jag var på väg in i otrygghet innan Ruth kom. Så kom hon in. Först förvandlade hon sjukhustoaletten till den mest harmoniska plats. Sedan hade hon förmågan att kombinera det vi pratat om innan och sin egen intuition för att stötta mig genom hela min födsel, som blev en helt magisk upplevelse. Jag kände mig trygg hela vägen, kunde lugnt föda fram min dotter och själv plocka upp henne ur vattnet. Den bästa doula jag kunnat tänka mig och jag önskar att alla kunde få lyckan att ha Ruth hos sig inför, under och efter sin födsel!’’ - Ingrid

‘’Vi hade med doulan Ruth på vår förlossning och jag är jättetacksam för det! Ruth är så lugn och trygghetsingivande, en varm och ljus själ. Jag blev omedelbart lugnare och allt kändes lättare när Ruth var med i rummet. Hon förstod mina behov och kände med mig i min glädje när min dotter äntligen kom till världen. Tack Ruth. ❤️ Jag rekommenderar henne varmt.’’ - Nicole

‘’Jag fick Ruth på min tredje förlossning och det gjorde så stor skillnad för vår upplevelse!!Hon var en så lugn och stödjande närvaro, hon centrerade mig och hjälpte mig under hela processen: före, under och efter. Hon gav så mycket kunskap redan innan förlossningen som gjorde att jag kunde fatta beslut som var mer anpassade till mig. Jag älskade hennes stöd före, under och efter!’’ - Hanna

Black arrow left
Black arrow left

Kontakt

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.