Ceremonier

Vad är en ceremoni?

En ceremoni är en symbolisk händelse som äger rum vid en speciell tidpunkt i våra liv. Ceremonier kan användas för att markera övergångar i livet, såsom graviditet, födelse, dop, bröllop, födelsedagar, eller postpartumperioden. Dessa händelser är ofta fyllda med ritualer och traditioner som ger dem en djupare mening.

Vad är en Mother blessing ceremoni?

Mother blessing är ett intimt firande inspirerat av forntida Navajo-ceremonin kallad Blessing way. Ceremonin hålls för att förbereda den gravida för hennes kommande födsel. Man samlas för att överösa henne med kärlek, stöd, hyllning och uppmuntran. Födseln ses som en övergångsrit och syftet med ceremonin är att hjälpa kvinnan att känna sig mentalt, fysiskt och känslomässigt redo att föda.

Det är ett firande av graviditet och födsel som en helig och unik resa där kärleksfulla kvinnors kollektiva energi kan hjälpa till att vägleda mamman genom födseln. Mother Blessing är en nutida/modern ceremoni som kan ge kvinnor samma stöd, uppmärksamhet och hyllning som kvinnor i Navajo-traditionen tidigare har delat genom den traditionella Blessing Way-ritualen.

Hur går det till på vår Mother blessing?

Innan ceremonin bjuds det på en välkomstdrink.
Vi börjar med en välkomstdrink och samlas sedan i en cirkel för en soundhealing och meditation. Det skapar en kraftfull, upplyftande, positiv och avkopplande atmosfär och energi för den gravida och hennes vänner. I mitten av cirkeln finns ett vackert altare med blommor, affirmationskort, ljus och feminina statyetter.

Veckor innan ceremonin har gästerna fått information om att förbereda något speciellt - sånger, dikter eller lyckönskningar. till den gravida. Tillsammans binder vi en blomsterkrans med blommor som gästerna har valt speciellt för henne. Den blivande mamman njuter även av ett rogivande fotbad och skön massage.

Under ceremonin delar vi en röd hampatråd och skickar kärleksfulla tankar när vår blick faller på tråden runt vår handled. Det fortsätter tills vi hör glädjande nyheter om barnets födelse, då tas tråden bort.

Vår Mother Blessing-ceremoni sätter kärlek, stöd och gemenskap i fokus, och det är dessa band som vi anser vara mest betydelsefulla för den blivande mamman och hennes nära vänner och familj. Gåvor i form av kärlek och stöd överträffar fysiska presenter. Som ordspråket säger, "It takes a village to raise a child," men denna bygemenskap har gått förlorad i vår moderna kultur. Genom Mother Blessing återförenar vi "byn" och skapar en stark grund av stöd för den blivande mamman när hon tar steget in i föräldraskapet, omgiven av kärlek och kraften av sin "by."

Fysiska presenter ingår inte i ceremonin. Istället är det kärlek, stöd och de starka band som skapas som betonas mest. Precis som ordspråket säger, "It takes a village to raise a child," och vår Mother Blessing återförenar byn och skapar stöd för den blivande mamman.)

Ceremonin avslutas med mat, mingel och fotografering. (Mat ingår inte i priset)

Välkommen att ta kontakt med oss

Vi är flexibla och kan skräddarsy ceremonier efter önskemål

Vad ingår?

Planering
Material
Förberedelser med gästerna
Klangbad
Dekorationer
Fotografering
Blommor
Välkomstdrink
Investering:
4 500 kr
Investering:
3 500 kr

för doulaklienter

Tid

3 timmar

Vad är en postpartumceremoni?

Den mexikanska postpartumritualen, som ofta går under namnet "Closing the Bones-ceremonin" eller "la cerrada del postparto," är en uråldrig praxis med rötter i den traditionella mexikanska barnmorskekulturen. Men liknande metoder och ceremonier utförs av traditionella barnmorskor i många delar av världen.

"Closing the Bones" är mycket mer än bara en ceremoni. Det är ett sätt att stödja kvinnor under deras återhämtningsprocess efter förlossningen, att hylla den fantastiska kapacitet som deras kroppar besitter, och att underlätta reflektion över sin egen födelseupplevelse. Denna ritual skapar ett ögonblick av lugn och meditativ ro mitt i den emotionella berg-och-dalbanan som ofta följer med den tidiga moderskapsperioden. Vad som är särskilt värdefullt är att denna process involverar kvinnans medsystrar, vilket ger en känsla av sammanhang och stöd.

Under en "Closing the Bones"-session upplever kvinnan att hennes energi "förseglas" eller "stängs," vilket bidrar till att återställa balansen efter de djupa "öppnande" som hennes kropp har genomgått under graviditet och förlossning. Det är som att skapa en skyddad, omhändertagen känsla som hjälper nyblivna mödrar att känna sig sammansatta och trygga. Efter förlossningen, när kvinnokroppen har genomgått en intensiv öppning, hjälper "Closing the Bones" till att återställa en känsla av helhet och stabilitet.

Dessutom ger denna ceremoni kvinnor möjlighet att dela sin förlossningsberättelse och eventuella bördor de bär med sig. Att dela dessa erfarenheter med andra kvinnor kan vara en kraftfull och terapeutisk process som bidrar till att minska känslan av ensamhet och isolering som ibland följer med nytt moderskap.

I sammanfattning är "Closing the Bones" en betydelsefull och komplex ritual. Den hyllar moderskapet, främjar helande, och skapar en plats för reflektion och delning, där systerskapet spelar en central roll i att stödja varandra genom moderskapets olika utmaningar.

Vår postpartumceremoni är en fyra timmar lång upplevelse som omfattar fyra steg: massage, örtbad, rengöring och "closing the bones." Denna ceremoni utförs hemma hos den blivande mamman, och det är bra att ha någon som kan ta hand om barnet vid behov, så vi kan ta pauser när det behövs.

Hur går det till på vår postpartumceremoni?

Vi skapar en trygg och fridfull atmosfär för denna ritual i ett varmt och tyst rum. Vi inleder med en stund för att verkligen lyssna in var mamman befinner sig, hur hon mår och reflektera över hennes förlossningsupplevelse – allt som behöver höras

Under ceremonin erbjuds olika ritualer, inklusive en avkopplande massage och ett uppfriskande örtbad. Dessa steg hjälper till att lösa upp eventuella knutar, spänningar, rädslor och den energi som har byggts upp och lagrats i kroppen – en börda som mamman nu behöver frigöra och lindra. Denna process skapar en känsla av ömhet, värme och trygghet som omfamnar henne.

Det avslutande momentet är "closing the bones," där mamman ligger bekvämt på en vadderad yta med ögonen täckta. Vi vaggar hennes kropp med en rebozo, en mexikansk sjal, vilket har en djupt lugnande effekt. Vi hyllar och omfamnar olika delar av hennes kropp – fötter, knän, bäcken, midja, axlar och huvud. Efter denna stärkande ritual kan mamman vila i ett fridfullt utrymme med klangskålar som fyller rummet och främjar total avslappning. När vilan är över, erbjuds mamman en uppfriskande dryck och tid för personlig reflektion över den djupt personliga upplevelse hon just har genomgått. Denna vackra ceremoni avslutas med ögonblick av eftertanke och återanslutning.

Investering:
4 500 kr
Investering:
3 500 kr

för doulaklienter

Tid

4 timmar

We also offer a shorter versions about 2 hours

2 800 kr
2 400 kr

för doulaklienter

Galleri

Black arrow left
Black arrow left

Varför ceremoni?

Jag valde en Mother blessing för att jag ville ha något mer intimt än den typiska babyshowern, som fokuserar mycket på bebis. Jag vill har något djupare som stärkte mig inför förlossningen.

Jag ville connecta med min familj och vänner på ett icke kommersiellt sätt, fira min övergång till moderskapet och min kommande förlossning

Black arrow left
Black arrow left

Google omdöme

Tack för magin och en otroligt fin stund. Fint att ha alla nära så närvarande och berörda av den upplevelse du skapade för vår vän. Rekommenderar varmt att anlita fina Ruth för denna upplevelse, en mother blessing ceremoni - något annat än en traditionell baby shower.’

‘’Jättefin stark upplevelse. Fint ordnat och det blev en varm och nära gemenskap mellan alla deltagande. Mycket känslor. Underbart sätt att uppmärksamma en moder.’’

‘’Ruth var en varm, empatisk och vänlig person. Hon skapade en trygg och harmonisk atmosfär på den s.k. Mother's blessing som jag deltog i (en vän var gravid). Hon kändes klok, intuitiv och lyhörd.’’

‘’Helt magiskt upplevelse. Finner inga ord att förklara hur underbar känslan man fick efter att ha fått vara med på en ceremoni. Ruth är en underbar doula ❤️❤️❤️ tack för ett minne för livet.’’

‘’Ruth skapade ett alldeles speciellt ögonblick med Mother Blessing-ceremonin som fick mamman att känna sig otroligt speciell men som också gjorde ett bestående intryck på alla deltagare. Inga detaljer sparades och Ruths professionalism och värme gjorde att det som var okänt plötsligt kändes bekant. Rekommenderar varmt Ruths tjänster!’’

‘’Mother ​blessing ceremonin var verkligen andlig och fridfull. Ruth gjorde ett bra jobb med att regissera och leda ceremonin och gjorde det hela väldigt meditativt och fridfullt. Jag rekommenderar verkligen!’’

‘’Jag bokade Ruth som spaceholder till en motherblessing för min gravida syster. Vi var många olika personligheter i gruppen, och Ruth kunde genom hela ceremonin hålla hela rummet vackert och meningsfullt med ett gott upplägg. Min syster fick med sig något för livet, och även vi andra i cirkeln. Det känns som att hon läste av gruppen och behoven väldigt väl. Man kunde luta sig tillbaka och veta att man var i goda händer med denna skickliga kvinna. Altaret var vackert och atmosfären fint uppbyggd. Planeringen och kontakten gick också väldigt smooth. Kan starkt rekommendera ett minne för livet. <3

Black arrow left
Black arrow left

Kontakt

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.